top of page

Just nu-Kurs i vinterbad

Det finns många anledningar att vinterbada, förutom naturupplevelsen så upplever många vinterbadare ett ökat välbefinnande och en känsla av mental styrka. Forskning visar att vinterbad minskar mängden av stresshormonet kortisol, ger förbättrat immunförsvar, ökad smärttålighet och stresstålighet, minskad risk för nedstämdhet och ger oss energi. Kylan sätter igång blodcirkulation och aktiverar vårt lymfsystem. En bra aktivitet att boosta sig med under vinterhalvåret! För dig som är nyfiken finns nu prova på kurs i vinterbad. 

Vi kommer i en mindre grupp gå en 5 km vandringsled i ett naturreservat 30 min från city. Vi stannar upp längs vägen för guidad meditation och introduktion till andningsövningar som du kan ha hjälp av till vid bad och till vardags. Efter halva vägen kommer vi att stanna vid en fin klippa där det finns flera bra ställen att gå ner i vattnet utan att det blir djupt. Vi kommer gå igenom grunderna i vinterbad och den som vill får möjlighet att prova. Därefter bjuds det på en värmande fika, vi pratar om hälsoeffekterna med vinterbad och vandrar sedan tillbaka. 

Boka återhämtning

Inga kommande evenemang för tillfället
Morgondagg

Outdoor retreats- återhämtning och läkning med hjälp av naturen

Vi är alla en del av ett ekosystem och hur vi behandlar oss själva, varandra och jorden spelar roll. Visste du att det finns gott om forskning som visar att negativa känslor och stress minskar i naturen medans kognitiva processer och mental återhämning främjas? I naturen hämtar jag min kraft och det vill jag dela med mig av till andra. Tillsammans i en mindre grupp får du möjlighet att komma ut i naturen, andas frisk luft, få återhämtning och ta del av verktyg för läkning och reflektion. Tänk psykoterapi light outside!

Expeed hammock
Kajak och Hillbergtält
Kaffe på tur
Turskidor i solnedgång
Vinter
Outdoor retreats
Fjällvandra
Outdoor retreats

Naturens läkande kraft

Inom kort kommer det här att finnas en kunskapsbank om hur naturen kan bidra till vår hälsa och öka vårt välbefinnande. Ta del av forskning och förslag på aktiviteter för återhämtning i naturen!

bottom of page