top of page
Porträtt.jpg

Om mig

Jag heter Anna Anouk af Ugglas. Dom senaste 14 åren har jag arbetat med människor och organisationer i förändring.

"Ingen kan göra allt men alla kan göra något"

Jag har arbetat med människor i förändring sedan 2010. Att få kliva in och gå bredvid en människa en stund av dennes liv, finnas som stöd och glädjas åt framgångar gör mitt arbetsliv meningsfullt. Jag är i grunden beteendevetare med inriktning karriärutveckling och har fortbildning inom bland annat Motiverande intervju (MI), arbetslivsinriktad rehabilitering enligt Supported Employment (SE), Individual placement and Support (IPS) och Feedback informerad terapi (FIT). Jag valde tidigt i livet yrkesbana utifrån mitt intresse för människor och mina värderingar om utanförskap och inkludering. Kunskapsområden som psykologi, ledarskap, organisation, och social hållbarhet har blivit sånt som jag genom åren har fördjupat mig i. Innan jag startade Anouk! arbetade jag nästan fem år strategiskt med organisation- och tjänsteutveckling på Samhall. Jag hade ansvar för ett av statens ägarmål och har arbetade till största del med förändringsledning för att fler medarbetare skulle få möjlighet att lämna arbetsmarknadsåtgärden och få en anställning på den öppna arbetsmarknaden. Social hållbarhet och hur organisationer kan ta ansvar och bidra till ett inkluderande samhälle blev ett naturligt verksamhetsområde med min samlade kompetens. 

Efter att ha arbetat många år med fokus på arbetsliv och på organisatorisk nivå så längtade jag tillbaka till att arbeta med egna klienter. Och så ville jag kunna arbeta mer behandlande och med fler delar av livet. Det blev naturligt att bygga på min utbildning med grundläggande psykoterapiutbildning i Kognitiv beteendeterapi (KBT) och Affektfokuserad psykodynamisk terapi (AFT) med långsiktiga målet att bli leg. Psykoterapeut. Under våren 2023 valde jag att starta eget för att få göra allt det jag brinner för och idag arbetar jag  som terapeut i Gamla stan och Vasastan på heltid. Jag trivs i arbetet med att möta människor, få använda verktyg och teorier och se processer ske både i det individuella arbetet och i arbetet med organisationer. 

Lite mer personligt om mig? Balansen mellan arbetsliv och allt det andra som jag vill ska få rum i livet är otroligt viktigt för mig. Jag lever i en queer kontext vilket bidrar till att jag är hyfsat normkritisk. Jag trivs med livet fyllt med tonårsbarn, vänner, friluftsliv, äventyr, och kulturevenemang. Min mening med livet är att göra det vackert varje dag och att med microactions göra världen till en lite bättre plats! 

 

Min mission
och vision

är att ge stöd till människor som vill forma ett meningsfullt liv och ett hållbart arbetsliv. Även att hjälpa företag att kombinera affärsnytta med social hållbarhet, för att tillsammans bidra till ett snällare och mer hållbart samhälle där ingen lämnas utanför. Min vision är ett hållbart samhälle, där vi tar till vara på oss själva, varandra och naturens resurser.

bottom of page