top of page

Grundkänslan ilska är sund för oss

Ilska- en välfungerande ilska är sund för oss, den hjälper oss att identifiera våra behov och gränser, uttrycka sund självhävdelse till andra och skydda oss i situationer där det inte blir bra eller rent av farligt för oss.


Men ilska kan bli problematisk om den inte uttrycks på ett bra sätt. Om vi blir för arga, kan det skada våra relationer, eller om vi blir arga istället för ledsna kan det skjuta människor ifrån oss när vi egentligen är sårade. Om vi inte tillåter oss att uttrycka ilska alls, kan vi anpassa oss till situationer som inte är okej, rikta ilskan mot oss själva eller dra oss tillbaka.


Ilska behöver alltså inte vara något negativt, grundkänslan ilska är sund för oss. Ta dig själv på allvar och färdighetsträna dig i ilska och konflikthantering. Att lära sig att hantera ilskan på ett sunt sätt gör att vi respekterar och själva och får andra att respektera och känna sig trygga med oss. Hur tar sig ilska i uttryck för dig? Hur gör du i konflikter? Hur uttrycker du vad du behöver?Text
Ilska, konflikt, arg, raseri, vrede, olika laddade ord. Men ilska kan också ha innebörden -Jag behöver...


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page