top of page

Anouk! Psykoterapi för ett mer meningsfullt liv och sunt arbetsliv

Uppdaterat: 20 okt. 2023

Hej! Jag heter Anna Anouk af Ugglas, jag startade företaget Anouk! våren 2023 för att bidra till ett snällare och mer hållbart samhälle där vi tar hand om oss själva, varandra och naturen. Jag valde yrkesbana tidigt utifrån mitt intresse för inkludering, karriärval, arbetsliv, hälsa och psykologi. Allt hänger ju liksom ihop eller hur? Senaste 13 åren har jag arbetat med människor och organisationer i förändring i både operativa och strategiska roller.


Under 2018-2022 jobbade jag strategiskt med förändringsledning på Samhall och hade ansvar för att deras medarbetare med funktionsnedsättning och arbetshinder ska få möjlighet till en anställning på den reguljära arbetsmarknaden. Att alla människor oavsett funktion eller bakgrund har en plats i arbetslivet och ska få möjlighet att ha en lön och möjligheterna som följer med det har varit viktigt för mig. Efter några år på ett huvudkontor saknade jag mötet med människor. Att få kliva in och gå bredvid en människa en stund av dennas liv, ge verktyg och finnas som stöd, glädjas åt framgångar tillsammans gör mitt arbetsliv meningsfullt så det blev naturligt att ta nästa steg i karriären.


Jag är i grunden beteendevetare med inriktning karriärutveckling och har fortbildning inom bland annat MI, arbetslivsinriktad rehabilitering enligt Supported Employment, Individual placement and Support och Feedback informerad terapi. Det är alla metoder som syftar till att ta tillvara på dina styrkor, din önskan och upplevelse av stödet du får. Efter att ha arbetat många år med fokus på arbetslivet ville jag fördjupa mig och kunna arbeta med alla delar av livet. Det blev naturligt att bygga på min utbildning med grundläggande psykoterapiutbildning i KBT och Affektfokuserad psykodynamisk terapi med långsiktiga målet att bli leg. Psykoterapeut. Jag startade Anouk! för att kunna erbjuda psykoterapi, få hjälpa dig som kanske upplever fysiska symtom vid stress och utmattning, lider av oro, ångest eller depression för att bidra till att du får ett mer meningsfullt liv och hållbart och sunt arbetsliv.


Balansen mellan arbetsliv och allt det andra som jag vill ska få rum i livet är otroligt viktigt för mig. Jag lever i en queer kontext vilket bidrar till att jag är rätt normkritisk. Jag trivs med livet fyllt med tonårsbarn, vänner, friluftsliv, äventyr, och kulturevenemang!14 visningar0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page